• Tommi Ijäs jatkaa Härmässä

  Härmän puolustuksessa jatkaa tärkeä pala, kun Tommi Ijäs, 24, on saanut neuvottelut lakimiehensä kanssa päätökseen ja todennut Härmän tarjoaman jatkosopimuksen olevan kelvollinen. Näin monivuotinen luottomies jatkaa luutimista Härmän takalinjoilla myös kaudella 2017.

   

  Debyyttinsä Härmässä ”Toukka” teki jo kaudella 2010 ja kuuluu nykymiehistön kokeneimpaan kaartiin. Ensimmäiset kautensa Ijäs pelasi Härmässä keskikentän keskustassa, mutta on sittemmin tippunut topparin tontille. Avauskaudella 2010 otteluita Kolmosessa kertyi 16 ja vastustajan verkko heilui kahdesti.

   

  Kausi 2011 alkoi Ijäksen osalta paremmin kuin hyvin, kun mies päästettiin hyökkäävään rooliin Suomen Cupin ottelussa Ikurin Virettä vastaan, ja tammikuun loppupuolella pelatussa toisen kierroksen ottelussa syntyi Toukan Härmä-uran toistaiseksi ainoa hattutemppu. Kolmosen kausi meni kuitenkin tutulla paikalla keskikentällä, otteluita kertyi 15 ja maaleja yksi.

   

  Samaan aikaan kun Härmä nousi kabineteissa Kakkoseen kaudella 2012, Ijäs suoritti varusmiespalvelusta, joka osaltaan sotki Kakkosen kautta. Lopulta otteluita sarjaporrasta ylempänä kertyi yhdeksän ilman tehoja. Toinen Kakkosen kausi Ijäkseltä meni kokonaan ohi talvikaudella tulleen polvivamman takia.

   

  Paluun pelikentille Ijäs teki kaudella 2014 ja lunasti jälleen paikkansa takuuvarmana avaajana pelikunnossa ollessaan. Otteluita Kolmosessa kertyi 16 tehoilla 0+2. Kaudella 2015 katkesi neljä vuotta kestänyt maaliton putki, kun Kaurialan pimenevässä illassa Ijäs upotti volleyn FC Jazz/2:n verkkoon. Kauden aikana Ijäs pelasi Kolmosessa 14 ottelua ja kyseisen maalin lisäksi antoi yhden maalisyötön.

   

  Edelliskaudella Ijäs pelasi Kolmosta 14 ottelua tehoilla 0+3. Kausi 2016 toi tullessaan Ijäkselle myös uran ensimmäisen punaisen kortin, joka nousi toukokuun 11.päivä Ilves-Kissoja vastaan Pullerin tekonurmella. Kaikkinensa Tommin ja Härmän yhteinen taival on pitänyt sisällään yli 100 virallista ottelua ja tämä suhde saa taas tulevalla kaudella yhden uuden luvun.

     -Härmässä on helppo olla, kun taustat toimii ja nyt uuden valmentajan myötä myös koko joukkue on saanut täysin uutta meininkiä tekemiseen. Lisäksi joukkueessa on tällä hetkellä hyvä kilpailutilanne jokaiselle pelipaikalle, mikä osaltaan antaa vielä lisämotivaatiota. Seuratovereiden ja kannattajiemme toistuvista pyynnöistä huolimatta päätin siis kantaa Härmän juhlavuoden vihreää pelipaitaa ensi kaudella, Toukka heittää ja viittaa lopussa Härmän 50-vuotisjuhlavuoteen.

   

  Ijäs on ehtinyt nähdä paljon kuluneiden seitsemän kauden aikana ja tulevaa kautta kohtaan toiveet ovat varovaisen positiiviset.
     -Kuten edelliset kaudet ovat osoittaneet, tämä joukkue pystyy mihin vaan, sekä hyvässä että pahassa. Helppoja matseja ei tänäkään vuonna ole tiedossa ja toivonkin, että pystyisimme saamaan suorituksiimme tasaisuutta ja sitä kautta kamppailla tosissaan sarjan kärkisijoista.

  Henkilökohtaisella tasolla tavoitteet kauden 2017 suhteet ovat selkeämmin selvillä.
     -Sen verran vikkelää kaveria on hyökkäyspäässä tulevalla kaudella, että 13 maaliin johtanutta syöttöä on mielestäni ihan realistinen tavoite. Olisihan se tietty itsekkin hienoa päästä kerran tai kaksi kihauttamaan Kaurialan pimenevässä illassa.

   

  Kausi 2017 on paikallisfutiksen osalta jälleen mielenkiintoinen, kun otteluohjelma pitää sisällään paikallisottelut sekä HJS:aa, että JanPaa vastaan. Kauden 2013 derbyt FC Hämeenlinnaa vastaan Ijäs missasi polvivamman vuoksi, joten paikalliskamppailut kolkuttelevat jo positiivisesti miehen alitajunnassa.
     -Toivottavasti paikalliskamppailut tuovat lisää mielenkiintoa paikalliseen jalkapalloiluun ja yleisöä löytäisi ensi kesänä paikan päälle entistä enemmän, Ijäs toivoo.

   


  Tommilla oli hauskaa kauden 2014 kuvauksissa

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:

  

Hämeenlinnan Härmä ry  |  Hämeentie 4  |  13200 Hämeenlinna  |  toimisto@hmlharma.fi